Kategorier
Catering

Cateringfirma när allt inte blir som man tänkt sig

Planera man kalas med en cateringfirma är allt frid och fröjd. Har man inte gjort det och något inträffar kan man ofta få hjälp ändå om de får lite tid på sig.

Agneta längtade efter att få börja ordna inför dotterns trettioårsfest. Det skulle bli en överraskning som hette duga och få dottern Anna att fullständigt tappa andan. Festen var för familj men även för vänner. Den hade nämligen två delar. Den första skulle äga rum i hembygdsgården som hyrts av familjen. Men både bästa vännerna Evelina och Ella skulle vara med och hjälpa till.

Agneta var dock den som stod för all mat och fika. Tjejerna fixade snacks och dryck och givetvis skulle de vara med när det skulle dukas och dekoreras. Det skulle bjudas på en buffé där alla kunde hitta något att äta. Det fanns nämligen köttätare, veganer och vegetarianer bland gästerna. Så Agneta hade sitt jobb klart för sig och hade planerat minutiöst.

Agneta skulle agera cateringfirma

Först hade de varit inne på att en cateringfirma skulle hyras in. Men Agneta som älskade att laga mat var bestämd med att det skulle vara hemlagat. Snart var dagen inne då hon fick sätta igång. Inget fick glömmas om allt skulle gå enligt plan. Men innan dess skulle hon och maken ut på en vandring i ett närliggande naturreservat. Det var där det hände. Agneta halkade på en sten och tog emot sig med handen för att inte slå i huvudet.

Ett illavarslande knak hördes vid landning, sedan sköt en skarp smärta upp genom armen. Det blev direkt transport till sjukhuset. Hon hade brutit ett ben i underarmen. Doktorn gjorde i ordning gips och Agneta insåg att matlagningen kunde hon glömma. Visst kunde hon få hjälp men det skulle inte bli som hon tänkt sig. Först blev hon ledsen men insåg att det inte hjälpte. Istället fick hon fokusera på att kontakta den cateringfirma hon tidigare varit på väg att anlita.

Cateringfirma med stort hjärta

Först hade Agneta oroat sig för att de inte skulle kunna hjälpa henne. Men hon insåg snart att hon hade planerat allt och därför även bestämt startdag för förberedelserna långt innan festen. Därför fanns det gott om tid för cateringfirman att göra allt som behövdes. Om de nu inte hade fått någon stororder. Det var bara att hålla tummarna hårt. Agneta bestämde sig för att åka förbi istället för att ringa.

Hon fick ett trevligt bemötande och förklarade sitt dilemma. En av de anställda erbjöd henne en kopp kaffe och så satte de sig ner för att diskutera vad Agneta önskade skulle ingå i buffén. Med endast några små förändringar på buffébordet kunde de komma överens om en beställning. Agneta kände sig lättad och kunde nu släppa den oro som växt gradvis tills hon till sist kom till cateringfirman.

Cateringfirma levererar över förväntan

Det som hade oroat Agneta allra mest var att dottern inte skulle få sin favorittårta. Därför hade hon blivit förvånad när hon hittat den vita chokladmoussetårtan på cateringfirmans meny. Den innehöll dessutom hallon som var Annas favoritbär. Den skulle bli pricken över i. Den cateringfirma som hon till sist valt skulle komma med härligheterna i god tid innan dottern skulle luras till platsen.

Festen blev en succé och dottern Anna grät många glädjetårar under den kväll som talen avlöste varandra. Efter maten och kvällens självklara karaoke hade vännerna deklarerat att det var dags att åka till flygplatsen. Det var dags för del två av födelsedagen. Vart de skulle var det bara vännerna som visste. Agneta lämnade över resväskan hon packat och en påse, där en bit tårta låg som färdkost, till en chockad dotter som sedan fördes ut till taxin där vännerna väntade.

Läs mer information och tips för dig på webbplats: cateringfirman.se