Kategorier
Marknadsföring

Är det något speciellt med skyltar i Helsingborg?

Håller skyltar i Helsingborg en högre klass än vad skyltar i exempelvis Landskrona gör? Nej, men en del av skyltarna guidar folk ut från Sveriges gränser.

I de flesta mellanstora städer i Sverige påminner skyltarna om varandra. Stadens skyltar kan fungera som vägvisare i staden, göra så att turister och andra som inte känner staden hittar rätt och når sin slutdestination. Skyltarna kan också vara reklam. Visa vilken affär som säljer billigt kaffe eller tala om vad dagens lunch är på en restaurang.

Huruvida skyltarna i Helsingborg utmärker sig är svårt att säga. Precis som i många andra svenska städer används skyltar i Helsingborg för att uppmärksamma invånarna på olika saker. Helsingborg är en ganska gammal stad med en relativt liten stadskärna. Trots detta trängs skyltarna med varandra i staden. Till och med digitala skyltar har tagit plats i Helsingborg.

Skyltar i Helsingborg i närheten av sundet

Helsingborg är en stad som många passerar på väg till Danmark. Det är därför inte konstigt att en del skyltar i staden vänder sig till de som är på väg med färjan till Sveriges grannland. En del skyltar i Helsingborg har faktiskt som enda uppgift att guida människor från Sverige till Danmark genom att visa var färjorna lägger till i Helsingborg. Tack vare dessa skyltar kan genomresande fortsätta sin färd.

Intill hamnen ligger Helsingborgs största pendlingsstation Knutpunkten. Det är härifrån färjorna till Danmark går och det är även där tåg med slutstation Helsingborg C stannar. Det är därför inte konstigt att Knutpunkten fullkomligt myllrar av skyltar. Man ser skyltar som visar vägen men också skyltar som gör reklam för allt vad Helsingborg har att erbjuda sina besökare, samt var man kan köpa biljett ifall man skulle tröttna på Helsingborg och funderar på att resa vidare.

Hitta mer information och tips om skyltar i Helsingborg på webbsida: helsingborg.4sign.se